Relatietherapie

Relatiebemiddeling met behulp van haptotherapie
Relaties spelen een belangrijke rol in ons leven. In contact staan met een ander en je verbonden weten, maakt een mens gelukkiger. We willen ons begrepen en geaccepteerd voelen, zodat we onszelf kunnen zijn.

Een goede relatie biedt de partners geborgenheid, intimiteit en seksualiteit. Maar in elke relatie kunnen er na verloop van tijd verstoringen ontstaan. Verkeerde communicatie leidt ertoe dat mensen elkaar niet meer begrijpen. Partners raken verstrikt in patronen waar zij zelf dikwijls geen zicht op hebben. Het gevolg is dat zij zich terugtrekken, onverschillig worden of het conflict zoeken. De liefde stroomt niet meer en het risico is groot dat de partners elkaar kwijt raken.

Haptotherapie gaat over gevoelsontwikkeling bij onszelf en met de mensen om ons heen. Om die reden kan haptotherapie een goed middel zijn om inzichtelijk en ‘voelbaar’ te maken wat er nu precies in een relatie gebeurt. Door middel van gesprekken en oefeningen onderzoeken we gezamenlijk op welke manier de partners met elkaar omgaan, welke patronen er zijn en waar in het contact het mis gaat. Thema’s die daarbij een rol spelen zijn vertrouwen, vrijheid, afhankelijkheid, trouw, macht, intimiteit en seksualiteit. De therapie biedt de partners mogelijkheden op een nieuwe manier met elkaar en met situaties om te gaan. De communicatie verbetert en de relatie krijgt de kans weer op te bloeien.

Van mij als haptotherapeut kun je verwachten dat ik vanuit een neutrale positie het proces begeleid. Niet in alle gevallen slagen partners er in om zich uiteindelijk opnieuw helemaal voor elkaar te openen. Maar vaak komen genegenheid en liefde weer tevoorschijn, en dat stemt me altijd blij.

Reacties zijn gesloten.