Haptotherapie

leven als een boom
alleen en vrij
samenleven als een bos
is onze hunkering

Wat is haptotherapie?
In onze westerse wereld wordt er sterk de nadruk gelegd op verstand, op denken en op presteren. Wat iemand voelt lijkt minder van belang. Om die reden onderdrukken veel mensen hun gevoelens. Maar gevoelens laten zich niet echt wegstoppen en het onderdrukken ervan kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten.

Haptotherapie helpt om je je bewust te maken van je gevoel en bij de ontwikkeling ervan. Een juiste balans tussen denken, voelen en handelen geeft je meer grip op het leven.

Wat kan haptotherapie voor jou betekenen?
Haptotherapie kijkt naar wie jij op dit moment bent, hoe je functioneert en waar je tegenaan loopt.
Haptotherapie begeleidt jou in je ontwikkeling als mens. Zij is erop gericht je mogelijkheden te vergroten. Om je nieuwe ervaringen te laten opdoen, waardoor je weer verder kunt in je leven. Goede keuzes kunt maken. Beter in contact bent met je gevoel. Verdriet kunt verwerken. Dat je in staat bent je te openen voor anderen. Lief kunt hebben, maar ook contacten kunt verbreken. Dat je authentieker in het leven kunt staan. Als de mens die jij werkelijk bent en vanuit wat jij echt wilt. Dat je zin en betekenis aan je leven kunt geven.
Kortom dat je in staat bent om jouw leven te leven, en kunt worden wie jij werkelijk bent.

Reacties zijn gesloten.