Ervaringen

Dianne
Ik kwam voor het eerst bij Elise na een lange periode waarin ik altijd maar doordraafde. De signalen die mijn lichaam gaf, voelde ik niet meer. Ook was ik niet in staat om mijn gevoelens te benoemen. Negatieve gevoelens uitten zich daardoor altijd in boosheid. Elise noemde dat reageren vanuit mijn ‘harde kracht’ . Zij gunde het mij om meer in mijn ‘zachte kracht’ te komen. Ik begreep absoluut niet wat zij bedoelde.

De oefeningen die we tijdens de therapie deden, maakten mij duidelijk hoe ik in het leven stond. En ook op welke manier, als ik dat wilde, het anders zou kunnen. We bespraken de dingen die op mijn pad kwamen en de manier waarop ik daarmee omging. Gaandeweg kon ik mijn gevoelens steeds beter benoemen. Mijn woordenschat op dat gebied werd steeds groter.
Ik begon ook de signalen van mijn lichaam weer te voelen. Ik ging letterlijk mijn grenzen ervaren en daar ook naar handelen. Op zekere dag voelde ik hoe het is om vanuit een ‘zachte kracht’ te handelen. Elise vroeg me toen waar mijn boosheid was. ‘Boosheid?’, reageerde ik verbaasd, ‘Die is er niet’.

Clementine
Toen ik me bij Elise aanmeldde, voelde ik me uitgeput, onmachtig en vaak erg verdrietig. Soms had ik paniekaanvallen. Ik had veel zware dingen achter elkaar meegemaakt en het leek alsof ik geen enkele kleine tegenslag of zelfs nieuwe indruk kon verwerken. Toch ging het leven door. Ik had een nieuwe baan en wilde verder.
In de haptherapie heb ik ervaren dat ik het middelpunt van mijn eigen leven kan zijn. Elise liet mij eenvoudige oefeningen doen, waardoor ik me voor het eerst bewust werd dat ik grenzen mag hebben en die mag aangeven. Ik heb leren voelen dat ik soms hulp nodig heb en heb ook geleerd om die te vragen. Ik leerde de mensen herkennen bij wie ik me veilig voel en met wie ik vriendschap en gezelligheid kan hebben. Dat is geweldig, ik ben niet meer alleen. Tegelijkertijd ben ik de kracht in mijzelf gaan ervaren.

De haptotherapie bij Elise heeft enorm veel voor me betekend. Ik ben in mijn leven nog nooit zo rustig en stevig geweest als nu. Elise heeft me aandacht, oefeningen en gesprekken ‘aangeboden’ en ik kon ermee doen wat goed voor mij voelde. Zij bood mij rust, nuchterheid en humor. Soms ‘vertaalde’ zij dingen voor me. Ik voelde me gezien en gehoord. Elise is een therapeut die mens blijft en echt contact legt.

Joost
Ik heb bij Elise met tussenpozen haptotherapie gevolgd. Aanleiding vormde de combinatie van een evenwichtsstoornis, de ziekte van Pfeiffer en mijn perfectionisme en prestatiedrang. Hierdoor had ik chronisch last van duizeligheid en lichte hyperventilatie. De onrust, paniek en angst die daarmee gepaard gingen, maakten mij gespannen en onzeker. Ik had moeite om ‘bij mezelf te blijven’. Versterkt door een gebrek aan eigenwaarde, vermeed ik confrontaties en sloot me af voor mijn omgeving.

Elise’s benadering wekte bij mij direct de indruk dat mijn klachten bij de bron werden aangepakt. Een combinatie van aanraking, gesprekken en positie-oefeningen haalden mij ‘uit mijn hoofd’, zodat ik begon te voelen. Hierdoor kon ik beter ‘in het moment’ zijn en meer onderdeel uitmaken van mijn omgeving. Gaandeweg begon ik te ervaren dat het goed is zoals ik ben. Ik kreeg vertrouwen in mijzelf en anderen, durfde kwetsbaar te zijn en me weer te openen voor contact.
Ik heb Elise ervaren als bijzonder prettig en betrokken. Ze liet merken dat zij alle vertrouwen in mij had. Geen moeite leek haar te veel om me van mijn klachten af te helpen. Elise’s haptotherapie heeft van mij een meer authentieke, sociale en ook volwassen man gemaakt, die weer van het leven kan genieten.

Reacties zijn gesloten.