Over mezelf

In 1981 ben ik begonnen als oefentherapeut Mensendieck. Voordat ik in een particuliere praktijk kwam te werken, was ik verbonden aan het Academisch Ziekenhuis in Utrecht en aan psychogeriatrische afdelingen van een verpleeghuis.

Tijdens mijn werk raakte ik steeds meer geboeid door de samenhang tussen lichaam en geest bij mensen met allerlei aandoeningen. Nadat ik begin jaren negentig de Alfa-opleiding Haptonomie in Doorn heb doorlopen, ben ik op haptonomische basis gaan werken. In 2004 heb ik de opleiding Haptotherapie aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal afgesloten.

Momenteel werk ik als haptotherapeut in Amsterdam Nieuw-West en sinds kort in de multifunctionele centrum de Groene Bark, unit 131/133 in Zaandam (regiofunctie omgeving Krommenie, Zaanstad, Zaandam).

Nascholingen en opleidingen zoals geweldloze communicatie, familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut en individueel systemisch werk hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling als therapeut.

In mijn werk is het thema relaties een steeds grotere rol gaan spelen en naar aanleiding daarvan heb ik de specialisatie Haptotherapie en Relatieproblematiek gevolgd. Relatietherapie met behulp van haptotherapie werkt verhelderend en kan een goede manier zijn om het contact tussen partners te herstellen.

Reacties zijn gesloten.